(123)

Fyrvaktarens dotter

ljudbok och e-bok


1838. Northumberland, England. 22-Äriga Grace Darling har bott i Longstones fyrhus pÄ Farneöarna hela sitt liv. En dag, mitt i en rasande storm, rÀddar hon och hennes far nÄgra skeppsbrutna och hon blir hyllad som hjÀltinna runtom i landet. Det skrivs dikter, ballader och pjÀser om henne, men för Grace sjÀlv Àr det bara den nyfunna vÀnskapen med George Emmerson, en besökande konstnÀr, som betyder nÄgot.

1938. NittonÄriga Matilda Emmerson Àr gravid och skickas av skam ivÀg frÄn sin familj pÄ Irland till Newport, USA, för att bo med en slÀkting tills barnet fötts. Harriet, Matildas motvilliga vÀrdinna, Àr en enstöring som jobbar som assisterande fyrvaktare. Genom upptÀckten av ett halvfÀrdigt portrÀtt öppnar Matilda snart ett fönster in i familjens historia, och nÀr en dödlig orkan nÀrmar sig kopplas tvÄ kvinnor, skilda av ett sekel, samman för alltid.

Fyrvaktarens dotter Àr en ömsom hjÀrtslitande, ömsom varm historia om tvÄ kvinnors öden, baserad pÄ verkliga hÀndelser.

Hazel Gaynor Àr en New York Times bestseller och en internationellt bÀstsÀljande författare. Hennes böcker har översatts till ett flertal sprÄk. Hazel Gaynor bor pÄ Irland med sin man och deras tvÄ barn.

»Fyrvaktarens dotter Àr en förtrollande och upplysande lÀsupplevelse att Àlska frÄn första till sista sidan.« Johannas Deckarhörna

»Denna underbara bok placerar Gaynor hÀstlÀngder framför genrens övriga författare.« Sunday Independent

»Gaynors berÀttelse Àr bÄde hjÀrtslitande och fÀngslande.« Historical Novel Society

»VÀldigt gripande bok.« Bokdjungeln

»KÀnslorna och vÀdret stormar i den hÀr boken. VÀldigt fina portrÀtt av personerna, fyrarna (som alla Àr unika), miljöerna och vÀderomslagen. Jag uppskattade lÀsningen, Àlskar historiska romaner som baseras pÄ verkliga hÀndelser.« Annas boklista


UpplÀsare: Hanna Fred Ekman
LĂ€ngd:

3.8

123 recensioner

irene

2024-03-24

Underbar

Johanna

2024-01-28

fint skriven, fantastiska skildringar av livet i fyren.

Anne

2023-01-03

FÀngslande kvinnor och kvinnoöden