(14)

Fyren

e-bok


P. D. James debuterade först i 40-ÄrsÄldern, men har med sitt författarskap prÀglat den brittiska kriminallitteraturen sÄ till den grad att hon 1991 adlades till baronessa. Med en sÀllsam förmÄga att levandegöra sina gestalter utan att för den skull tappa driv och spÀnning, fortsÀtter James att visa hur en god deckare ska berÀttas.

Combe Island utanför Cornwalls kust Àr en fridfull ö som erbjuder lugn och ro för personer i samhÀllets toppskikt. En tillflyktsort dÀr sekretessen Àr total. HÀr Àr mobiltelefoner förbjudnaoch den olÀndiga terrÀngen som omger ön omöjliggör att nÄgon kan ta sig i land pÄ egen hand. Men friden bryts tvÀrt dÄ en av gÀsterna, en uppburen men illa omtyckt författare, hittas hÀngd uppe i fyren.

Adam Dalgliesh tillkallas för att sÄ snabbt och diskret som möjligt reda ut mordet innan öns anseende blir förstört. Dalgliesh sjÀlv har det lite turbulent i sitt privatliv eftersom han inte vet hur han ska utveckla sitt förhÄllande med sin Àlskade Emma. Men snart fÄr han annat att tÀnka pÄ nÀr ett nytt mord begÄs. Mördaren Àr fortfarande mitt ibland dem, kvar pÄ ön.