(9)

Fyndet i hamnen

ljudbok


"Det började med en enkel stöld och slutade med ett cyniskt blodsdÄd."

Kerstin var 30 Ă„r, ogift, med en son som pappan hade vĂ„rdnaden om. Genom hela sin skoltid hade hon fĂ„tt bra betyg, men mot slutet av sin gymnasietid hade hon insjuknat och spenderat mycket tid inom vĂ„rden. Trots detta avslutade hon sin utbildning, med goda resultat. Även efter skoltiden spenderade hon perioder pĂ„ sjukhus, och hon diagnosticerades med schizofreni.

Den 10 november 1979 anmÀls Kerstin som försvunnen, av sina förÀldrar. De har inte hört frÄn henne pÄ tre dagar, vilket var ovanligt för den unga kvinnan. Polisen börjar undersöka vad som kan ha hÀnt den unga kvinnan, men hittar inga ledtrÄdar till vart hon kan finnas. Snart mÀrker de dock att saker Àndras i hennes lÀgenhet mellan deras besök. Hennes sjukpensionÀrs-utbetalningar som kommer med posten försvinner, och klÀder och liknande har flyttats eller försvunnit. Vart finns Kerstin, och vad ligger till grund för hennes försvinnande?

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.