(0)

Frida Kahlo - Ett liv

ljudbok och e-bok


Frida Kahlo Àr en av vÀrldens mest berömda konstnÀrer. I den hÀr boken fÄr du bland annat veta mer om Fridas uppvÀxt i Mexiko, om bussolyckan som förÀndrade bÄde hennes liv och hennes konst, om det politiska engagemanget, den komplicerade kÀrleken och om hur hon blivit en symbol för Mexiko.

Frida Kahlo – Ett liv ingĂ„r i Viljas serie lĂ€ttlĂ€sta biografier om personer som förĂ€ndrat vĂ€rlden. Frida levde i stĂ€ndig kamp mot sin kropp, som efter polio och en allvarlig bussolycka plĂ„gade henne livet ut. Men hon lĂ€t inte motgĂ„ngarna hindra henne frĂ„n att mĂ„la, i stĂ€llet anvĂ€nde hon sig av sin smĂ€rta och sorg i sin konst. I dag Ă€r intresset för Frida Kahlo stort och hennes tavlor Ă€r en del av Mexikos kulturarv. Boken Ă€r rikligt illustrerad, bland annat med portrĂ€tt av Frida Kahlo och foton av hennes tavlor. InnehĂ„llsförteckning och register gör det lĂ€tt att hitta.

LÀttlÀsta böcker frÄn Vilja Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för en vuxen lÀsare.