(7)

Francys drottningkrona

ljudbok och e-bok


PÄ en anstalt tio mil norr om Stockholm sitter Francy av sina sista mÄnader av ett sjuÄrigt straff. Den senaste kuppen misslyckades pÄ grund av slarv och övertro pÄ lojaliteten inom den egna organisationen.

Men fÀngelset har förÀndrat Francy, hon har blivit helt betagen i en annan fÄnge som predikar givmildhet, förlÄtelse och gudsord.

Francys dotter Belle Àr 16 Är och hanterar Francys Firma under tiden Francy sitter i fÀngelse. Men nÀr hennes mamma plötsligt sÀger sig vara frÀlst och vilja göra gott sparkar Belle bakut. Under hela sin uppvÀxt har hon jobbat mot mÄlet att en dag Àrva Firman, att lÀra sig alla smutsiga knep, trÀna stenhÄrt och att hantera den undre vÀrlden lika lÀtt som andra sköter sina tvÀttstugetider. Hon vÀgrar lÄta Francy förstöra hela den framtid hon sett ut Ät sig och tar över Firman sjÀlv.

Samtidigt som hon köper vapen och hanterar stora knarkleveranser mÄste hon klara av samma saker som de flesta gymnasie-elever; plugga till svenskaprov, bli kÀr i fel kille och bli av med sin oskuld.

Men en dag slÀpps Francy ut ur fÀngelset och frÀlst eller ej, hon tÀnker inte lÀmna över Firman till sin 16-Äriga dotter bara för att Belle Àr pubertalt sur pÄ sin mamma. Det blir en sÄrig uppgörelse mellan mor och dotter som kompliceras bÄde av gamla hemligheter som kommer i dagen, och av att tiden för mor och dotter att komma överens visar sig vara utmÀtt.


UpplÀsare: Rebecka Hemse
LĂ€ngd: