(35)

Fossildrottningen

ljudbok och e-bok


Ida och Lasse har lyckats komma in i Ryssland och tar sig vidare till Moskva för att finna Idas mormor Alma. Med sig har de ett fragment av en besynnerlig fossilsten som trotsar alla naturvetenskapliga förklaringar - Jungfrustenen.

Dessutom för de med sig en tidigare okÀnd dagbok av LinnélÀrjungen Daniel Solander samt ett antal dyrbara ryska smycken som för över tvÄ hundra Är sedan gömdes undan i en avlÀgsen Àlv i norra Finland.

Ida och Lasse ska tillsammans med Alma försöka hitta de övriga tre fossilfragmenten, men ett hotfullt forskarnÀtverk Àr dem tÀtt i hÀlarna och kan göra vad som helst för att fÄ fatt i stenarna.

Dessutom vill Ida fĂ„ svar pĂ„ den frĂ„ga som prĂ€glat hela hennes liv: Är hennes mamma Eva död eller kan det vara sĂ„ att hon fortfarande lever?

Fossildrottningen Àr andra delen av sex i en fartfylld, lekfull och gripande thrillerserie. Det handlar om mystiska grundÀmnen, försvunna mödrar och en annalkande ekologisk katastrof. Bara om Ida, Eva och Alma hittar varandra i tid kan de lösa den svindlande gÄtan och rÀdda vÀrlden.


UpplÀsare: Melinda Kinnaman
LĂ€ngd:

3.8

35 recensioner

Anna-Karin

2021-07-01

SpÀnnande och fÀngslande svÄr att slÀppa ifrÄn sig.