(11)

Flyktens dagar

ljudbok


Året Ă€r 1934, det Ă€r november nĂ€r de tvĂ„ fĂ„ngarna bestĂ€mmer sig för att rymma frĂ„n fĂ„nglĂ€gret i finska Malminkartano. VĂ€dret Ă€r miserabelt, regnet öser ner med sĂ„dan kraft att vĂ€ktarna i lĂ€gret inte kan se allt som försiggĂ„r. Yrkestjuven Aksel Hotti var 40 Ă„r gammal och Aleksanter Sarvainen var i 20-Ă„rsĂ„ldern, och dömd för mord. Tillsammans var de ett udda par, som tog sig över stĂ€ngslet till lĂ€gret. VĂ€l i frihet började de springa, för att lĂ€gga sĂ„ mycket mark mellan sig och lĂ€gret som möjligt innan deras rymning upptĂ€cktes.

För att överleva i den finska vintern tvingades kompanjonerna att ta vad de kunde frÄn omkringliggande byar och stÀder, antingen genom tvÄng eller vÄld. Polisen var snart efter dem, men att finna dem skulle bli svÄrare Àn polisen kunnat vÀnta sig.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.


UpplÀsare: Anders Mossling
LĂ€ngd: