(0)

Fjärran från vimlets yra

e-bok


Den vackra och egensinniga Bathsheba Everdene har ingen brist på friare. Hon har lyckats fånga uppmärksamheten hos den hängivne herden Gabriel Oak, gentlemansbonden Boldwood och förföriske soldaten Troy. Deras öden hänger på Bathsebas val, men hon själv får upptäcka konsekvenserna av ett ombytligt hjärta.

Thomas Hardys klassiska roman är full av yster passion och försiktig uppvaktning, allt mot en idyllisk bakgrund av engelsk landsbygd på 1800-talet. Den fick ett varmt mottagande vid sin ursprungliga publicering 1874 och har sedan dess fortsatt vara populär. 2007 valde The Guardian den som en av historiens tio bästa kärlekshistorier, och den har filmatiserats flera gånger, senast 2015 med Carey Mulligan i huvudrollen.

I översättning av Nino Runeberg.

THOMAS HARDY [1840-1928] var en engelsk poet och författare. Hans verk karakteriseras av realism och kritik av de strikta viktorianska idealen som han menade begränsade människors liv och lycka. Han vann stor framgång med romanen I grönan skog [1872] och fortsatte därefter med succéer som Fjärran från vimlets yra och Tess av d’Ubervilles.