(48)

Fartblind

ljudbok och e-bok


Fotografen Oskar stÀlls plötsligt inför ett omtumlande dilemma nÀr han hamnar i ett Stockholm som hÀrjas av rivningshysterin 1967. Med enbart sitt skarpsinne till hjÀlp tvingas han lösa en mordgÄta, och nystar dÀrmed upp en förskrÀcklig och blodig konspiration som hotar rikets sÀkerhet och försÀtter honom i livsfara.

Men det Àr bara början pÄ Oskars problem. Han hör inte alls hemma 1967. Han kommer frÄn nutiden.

"Fartblind" Àr en berÀttelse om nostalgi, relationer och lojalitet. Det handlar om förÀlskelse pÄ en rökig bar, den glÀnsande lacken pÄ en mörkgrön Amazon 123 GT och hemligheter som strÀcker sig till 40-talet.

Anders Tengner Ă€r en av Sveriges mest kĂ€nda musikjournalister. Han reste jorden runt med vĂ€rldsstjĂ€rnor i över 25 Ă„r som reporter och senare chefsredaktör pĂ„ tidningen Okej. Anders ledde pĂ„ 80- och 90-talen flera populĂ€ra musikprogram i SVT. Sedan 2010 har han slĂ€ppt Ă„tta uppmĂ€rksammade böcker, dĂ€ribland sjĂ€lvbiografin Access All Areas, biografin om Yngwie Malmsteen; SĂ„som i Himmelen, sĂ„ och pĂ„ jorden, Okej - 90-talets enda riktiga poptidning, Ät som en rockstjĂ€rna och TurnĂ©liv.

Utöver dessa böcker har Anders översatt flera romaner frÄn engelska, bland andra Hotet av Dean Koontz och RÀdda mig frÄn farliga mÀn av S.A Lelchuk som nominerades till Ärets bÀsta översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2019.

"Fartblind" Àr Anders Tengners debutroman.


UpplÀsare: Fredde Granberg
LĂ€ngd:

4.2

48 recensioner

Emil

2024-04-17

Älskar denna bok

Stefan

2023-11-24

Charmig mysdeckare som man bara mĂ„ste strecklyssna pĂ„. Fredde Granberg lyfter som alltid en redan bra bok till högre höjder. HĂ€rliga skildringar med intriger, hĂ€ndelser och miljöer i dĂ„tid och nutid som flyter ihop till en vĂ€l avvĂ€gd berĂ€ttelse. En lyckad debut för Tegner. Önskar att det kommer en uppföljare. Boken fĂ„r 6 av 5 stjĂ€rnor!

Lars

2023-11-10

fartblinda av Anders Tegnér. toppbok om nutid och dÄtid upplÀst av Fredde Granberg