(4)

Falskmyntarna i Berlin

e-bok


Under en skolresa vÀcks Milton i sitt tÀlt av ett ÄskvÀder. I ljuset frÄn en blixt tycker han sig se en man stÄ vid ett ensligt trÀd och vinka Ät honom. Ett hemligt sÀllskap i svarta kostymer och solglasögon befinner sig inte lÄngt dÀrifrÄn. Vilka Àr de? Vad Àr de ute efter? Och varför öppnar de en portal som ser ut som en FenixfÄgel, sÄ att det gÄr att resa i tiden igen?

Milton och klasskompisen Iona dras Äterigen in i ett farligt Àventyr och hamnar i andra vÀrldskrigets Berlin. I koncentrationslÀgret Sachsenhausen pÄgÄr vÀrldens största förfalskningsoperation: Operation Bernhard. Men det visar sig att det inte bara Àr pengar som stÄr pÄ spel, utan dessutom mÄnga mÀnniskoliv. En blind man vid namn Otto Weidt och agenten Nancy Wake dras ocksÄ de in i Àventyret.



4.3

4 recensioner

RBN8465

2023-07-17

Det gÄr att anvÀnda vatten, men man mÄste "styra" det manuellt. SÄhÀr: 1. DÄ det inte kommer vatten mer, slÄ pÄ pumpen (svarta lilla spaken pÄ bilden). 2. Följ med tryckmetaren som syns pÄ bilden 3. NÀr tryckmetaren nÄtt ca. 4 bar Àr det dags att stÀnga pumpen igen (tar kanske 10 sekunder) 5. Det kommer vatten igen. Upprepa vid behov. Kanske inte optimalt att anvÀnda diskmaskin & tvÀttmaskin förÀn felet Àr fixat.