(3)

Falsk hare

e-bok


Falsk hare Àr debuten som föregÄr Fernanda Melchors stora internationella genombrott med OrkansÀsong och Paradais. Nu ger vi ut Melchors nyligen reviderade version av romanen.

I Falsk hare möter vi fyra kantstötta individer vars vÀgar en illavarslande sommar sammanstrÄlar pÄ en strand i Veracruz. 14-Äriga Andrik har rymt hemifrÄn och försörjer sig som prostituerad. Hans sjÀlsbroder Zahir, som alltid har vÄldet som första impuls, vill rÀdda honom frÄn en brutal kund som hÄller Andrik instÀngd. Och sÄ har vi de unga mÀnnen Pachi och Vinicio, som flyr fattigdom och leda genom den tvÄngsmÀssiga jakten pÄ sex och droger. Mötet mellan de fyra blir kulmen pÄ en tillvaro som bara tycks kunna leda till katastrof -- allt mot bakgrund av den demoniska horisontlinjen lÀngs ett smÄtt obeboeligt kustlandskap, anfrÀtt av misÀr och tropisk hetta.

FERNANDA MELCHOR (född 1982) Àr sjÀlv uppvuxen i Veracruz, Mexiko. Hennes litterÀra stil har kallats "mardrömslik realism" och hon Àr ett av de mest framtrÀdande namnen i den samtida latinamerikanska litteraturen. SÄvÀl OrkansÀsong som Paradais nominerades till det internationella Bookerpriset.

HANNA NORDENHÖK Ă€r författare och översĂ€ttare frĂ„n spanska. Hennes översĂ€ttningar av Melchor har hyllats med ord som "gudabenĂ„dad" och "perfekt gehör".