(2308)

Fallet Lisa

ljudbok och e-bok


En tidig söndagsmorgon fÄr ambulanssjuksköterskan Erik Sandström ett larm om en medvetslös man pÄ tÄgstationen i GÀvle. Mannen visar sig vara död och i hans svalg har nÄgon placerat en ung flickas id-kort.

Samtidigt fÄr Inger PÄlsson vid Falupolisen uppgifter om en död man pÄ ett tÄg i Falun. PÄ platsen pÄtrÀffas en italiensk springkniv och PÄlssons tankar gÄr till ett 17 Är gammalt flickmord som hon utredde tillsammans med kriminalkommissarie Birger Andréasson vid GÀvlepolisen.

FÄ fall hÄller den numera pensionerade Andréasson vaken om nÀtterna, men mordet pÄ den 12-Äriga Lisa gÄr inte att fÄ ur tankarna. Fallet har förblivit ouppklarat och den hÀnsynslöse mördaren har hÄllit sig pÄ avstÄnd. Tills nu.

Mikael Ressem (f. 1979) har sjÀlv en gedigen erfarenhet frÄn sjukvÄrden. Redan i tjugoÄrsÄldern började han som ambulanssjukvÄrdare, utbildade sig till sjuksköterska och har sedan Àven arbetat ett antal Är som chef inom ambulansverksamheten.


UpplÀsare: Fredde Granberg
LĂ€ngd:

4.2

2308 recensioner

Bitte

2024-04-12

Ă€lskar Tomas

ann-sofi

2024-03-27

Serien toppar för varje bok! I den hÀr utspelar sig sÄn grymhet, sÄ man vill hoppa fram i boken.

elin

2022-10-13

Författaren upprepar konsekvent sitt sĂ€tt att skriva. I de första böckerna upplevde jag det som lite irriterande, men nu har det mer blivit till ett signum đŸ€©