(9)

Fallet 44:an

ljudbok och e-bok


Skopan hasade över betongkanten, lyftes och tog ett nytt tag. Det ryckte till i betongblocket, sand silade ut Ät sidorna, det krasade och riste i blocket, sÄ gled det en smula och föll Ät sidan. NÄgot grÄtt och obestÀmbart fladdrade till och föll tillbaka i gropen dÀr blocket vilat och ÄskÄdarna bakom stÀngslet flÀmtade till ...

Under rivningsarbetet av ett gammalt hus pĂ„ Östermalm hittas ett lik nedgrĂ€vt i kĂ€llaren. Stockholms kriminalkommissarie O. P. Nilsson skrider omedelbart till verket, men han hinner knappt pĂ„börja utredningen innan de stöter pĂ„ problem. De lyckas inte finna en endaste ledtrĂ„d pĂ„ brottsplatsen. Vem Ă€r den döda kvinnan och vad har hon rĂ„kat ut för?

"En förtrÀfflig bok ... problemet Àr verkligen bÄde skickligt konstruerat och fyndigt löst."

– Östgöta Correspondenten

Författaren bakom pseudonymen Vic Suneson hette egentligen Sune Viktor Lundquist (1911-1975). Sune arbetade en tid som civilingenjör innan han 1943 debuterade med boken "Detta Àr ditt krig - hemmafronten och dess problem" och till sist började arbeta som författare pÄ heltid. Idag rÀknas han som en av 1900-talets största kriminalförfattare i Sverige.


UpplÀsare: Magdi Saleh
LĂ€ngd: