(2)

Fakta om Nato

e-bok


År 2022 ansökte Sverige om att gĂ„ med i Nato. Men vad Ă€r egentligen Nato? NĂ€r startade det och varför? I den hĂ€r boken sĂ€tts Nato in i ett historiskt perspektiv. LĂ€saren fĂ„r ocksĂ„ veta hur organisationen fungerar och vad som krĂ€vs för att bli medlem.

Under 2022 blev Nato, pÄ grund av kriget i Ukraina, ett av orden pÄ allas lÀppar. MÄnga undrar ÀndÄ vad som döljer sig bakom de fyra bokstÀverna och vad Nato egentligen Àr för nÄgot. I Fakta om Nato beskriver Linnea Lundborg pÄ ett tillgÀngligt vis försvarsalliansen, hur den uppstod och varför alla plötsligt pratar om den.

Nypons lÀttlÀsta faktaböcker Àr framtagna för lÀsovana barn och ungdomar. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar böckerna till lÀsning. Tack vare den lÀttillgÀngliga formen, det enkla sprÄket och de intressanta Àmnena vÀcker böckerna lÀslust hos sÄvÀl yngre som Àldre lÀsare.

Gemensamt Àr ocksÄ att de har en innehÄllsförteckning och ibland förekommer mycket enkla diagram, som i en traditionell faktabok. FÀrg och form Àr speciellt framtaget för att locka till vidare lÀsning.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.