(0)

Ett litet bo

ljudbok och e-bok


Sara söker det vackra, det tröstande; kan inte leva utan det. Hon har börjat tröttna pÄ stadslivet. NÀr hon plötsligt Àrver torpet hon minns frÄn sin barndoms somrar flyttar hon dit.

"SÀlj rucklet!" sÀger hennes bestsellerförfattare till mor, men det gör henne bara Ànnu mer beslutsam. PÄ landet ska hon odla sin trÀdgÄrd och sin kreativitet.

Till den som hÀr kÀnner doften av litterÀrt gemyt utfÀrdas en varning: Sara för fram sin nutidsberÀttelse mot en mörk och hotfull fond. Det hon tvingas inse om den forna idyllen - framförallt den Àlskade skogen - gör mycket ont.

Hon önskar att hon vore mer stridbar. Ett tryggt bo var ju allt hon ville ha. Det och sanna möten med mÀnniskor. Lyckligtvis saknas de inte, Àven om relationen med hennes egen familj, den vuxna dottern inrÀknad, bara glimtvis kÀnns vÀrmande. Och en man; vad vill han, vad döljer han?

Inger Edelfeldt skriver med inlevelse och sorgsen humor om ett liv i skuggan av brutala och svÄrbekÀmpade ekonomiska intressen. Och om en mÀrklig drömgestalt som pockar pÄ ur "den inre skogen" - en trakt som kan vara lika svÄrbevarad som den yttre.