(172)

Ett långsamt farväl - en sann berättelse om att förlora någon man älskar

ljudbok


Carl Dahlbäck lär känna Carina, en energisk skolledare och tvåbarnsmamma. Ganska snart packar han en sportbag och blir en del av hennes familj.

När hon som 57-åring ramlar på en trottoar och en läkare föreslår att hon ska skaffa rullator tar både hon och Carl illa vid sig men snart blir det uppenbart att något inte är som det ska. Nervsjukdomen ALS, amyotrofisk lateralskleros, är något som de har läst på om redan innan beskedet kommer.

Ett långsamt farväl är Carl Dahlbäcks berättelse om Carinas sista tid, skriven under några intensiva veckor efter hennes begravning. Han berättar om hur sjukdomen förändrade deras gemensamma liv, om allt det som fanns innan sjukdomen dök upp och om allt det som fortsatte finnas och till och med växte sig starkare fastän C:s kropp blev svagare och svagare.



3.6

172 recensioner

Anonym

2023-11-13

Hade hoppats på en gripande historia som också ger förståelse för ALS, men jag blev inte alls fångad av boken. Den är inte heller någon litterär höjdare, och jag gillar inte uppläsningen. Gav upp efter ett par timmar.

Felice

2023-03-11

Orkade inte lyssna på hela. För mycket citerande av egna och andras texter. Hela texter oftast. Jag har också svårt för att hon benämns som C

Spiky

2022-06-07

Orkade typ lyssna 10 min, väldigt irriterande att höra kvinnan det berättas om nämnas som C hela tiden! Det tog bort lusten ganska snabbt, att orka komma in i och lyssna på boken. Uppläsaren som försöker dölja sina skånska R blir också ett irritationsobjekt så nej...säkert en bra bok om man orkar bortse från allt detta!