(2)

Ett jordiskt paradis

ljudbok och e-bok


En stor skandal resulterar i att premiÀrministerns högra hand, den vÀrldskÀnde ekonomiprofessorn Julian Darcy, kastas i fÀngelse. Vad allmÀnheten inte vet Àr att det ligger betydligt mer bakom Darcys agerande Àn nÄgon kunnat tro. Det Àr hans unga fru, den vilda Eleanor, som viskat ljuva scenarior i makens öra. Hon har en feministisk vision av paradiset pÄ jorden: en plats dÀr pengar inte lÀngre existerar - och dÀr tillvaron prÀglas av sex, fred och kÀrlek.

I press och media Àr den karismatiska Eleanor numera hett villebrÄd. Alla, precis alla, vill höra vad hon har att sÀga. Hennes val faller till slut pÄ en exklusiv intervju med journalisterna Hugo Vansitart och Valerie Jones. De Àr ambitiösa och mÄlmedvetna, men finner det snart omöjligt att stÄ emot sÄvÀl Eleanors idéer som den starka attraktionen till varandra. Kanske Àr paradiset inte sÄ lÄngt bort som de trott. Kanske finns det till och med pÄ hotellet de bor pÄ...

"Skickligt hanterar Fay Weldon tre parallella skeenden."

– Svenska Dagbladet

Fay Weldon, född 1931, Àr en prisbelönt engelsk författare och dramatiker frÄn Birmingham. Hon har bl.a. tilldelats den Àrofyllda brittiska imperieorden Commander of the Most Excellent Order of the British Empire. Weldon Àr kanske mest kÀnd för sin populÀra roman "En hondjÀvuls liv och lustar" frÄn 1983.