(135)

Ett delikat uppdrag

ljudbok och e-bok


Plikt och Àra

London 1757. SjuÄrskriget och kampen mellan England och Frankrike om herravÀldet i kolonierna har just inletts. Lord John Grey, ansedd adelsman och hög officer i Konungens armé, har fÄtt ett dilemma pÄ halsen. Den tilltÀnkte gemÄlen till hans dygdiga sextonÄriga kusin tros ha drabbats av franska smittan och lord John mÄste med stor diskretion ta reda pÄ om detta Àr sant.

Men han avbryts av akuta tjÀnsteplikter. En officerskollega har blivit mördad och lord John fÄr uppdraget att utreda omstÀndigheterna. Viktiga, topphemliga militÀra dokument har stulits vid en arméförlÀggning och den döde officeren tros vara den skyldige. I jakten pÄ mördaren och i efterforskningarna om den lastbare fÀstmannen fÄr lÀsaren följa lord John pÄ en oförglömlig resa i Londons historiska miljöer, frÄn East Ends elÀndiga fattigkvarter med bordeller och stinkande rÀnnstenar till Mayfair och överklassens eleganta salonger.

Ett delikat uppdrag Àr den första fristÄende boken i den Àventyrliga och historiska romanserien om OutlanderkaraktÀren lord John Grey. Outlanderserien av Diana Gabaldon har lÀsts av över en halv miljon svenskar och ligger till grund för tv-serien Outlander.


UpplÀsare: Gabriella Boris
LĂ€ngd:

3.5

135 recensioner

Anonym

2023-11-13

Lite aeg i början, men den blev kanon...

Madeleine

2023-09-28

Lite rörig, tycker jag.

Kristina

2023-08-30

inte lika bra som de andra böcker hon har skrivit. Hade förvÀntat mig att denna skulle vara i samma stil.