(0)

Erkan - Drakenbergs hemlighet

e-bok


År 1628. TvĂ„ kungar med storslagna planer. En ondsint, maktlysten man. Och katastrofen som förĂ€ndrade allt.

År 2017. Dalarö, Stockholms skĂ€rgĂ„rd. Tre syskon pĂ„ sommarlov gör en hĂ€pnadsvĂ€ckande upptĂ€ckt: En flaskpost med rop pĂ„ hjĂ€lp fiskas upp och vittnar om mörka hemligheter frĂ„n det förflutna.

IErkan – Drakenbergs hemlighetflĂ€tas dĂ„tid och nutid samman och faran lurar bakom varje hörn. BerĂ€ttelsen Ă€r baserad pĂ„ riktiga hĂ€ndelser i den svenska historien och Ă€r skriven för den primĂ€ra mĂ„lgruppen 9-12 men passar lika bra för dig som Ă€lskar nervpirrande spĂ€nning. Och för dig som vill veta allt om de mörka hemligheter ur den svenska historien som avslöjas i den hĂ€r boken.

Drakenbergs hemlighetÀr den första Erkanboken om syskonen Felicia, Ludwig och Amanda Johansson.

"Den hÀr berÀttelsen, Drakenbergs hemlighet, rör sig i Sveriges historia, ja faktum Àr att den lite grann vill skriva om vÄr historia! Boken bestÄr av tvÄ delar, som tidsmÀssigt Àr Ätskilda nÀstan 400 Är. Men sÄ klart hÀnger det som sker ihop; skeppet Wasas sjösÀttning med dramatiska Àventyr i nutid i Stockholms skÀrgÄrd. [...] Det Àr vÀlskrivet med ett vardagligt sprÄk fullt av dialoger och hÀndelser, en text som kan passa frÄn 9-ÄrsÄldern." Publiceras i BTJ-hÀftet nr 11, 2017. Lektör John Karlsson