(10)

Epa-dunk och hemligheter

ljudbok och e-bok


Motorer, vÀnskap och kÀrlek

GÀnget ska pÄ Epa-party och Juno ska sova över hemma hos Erik. Erik gÄr till apoteket och köper kondomer, det Àr hur pinsamt som helst. Men nu ska de Àntligen göra det!

PÄ skolgÄrden ser Erik nÄgra skumma typer tillsammans med Karl. NÀr Karl blir hÀmtad av polisen Àr det uppenbart att han hÄller pÄ med nÄgot olagligt. Juno blir sjuk av oro över sin bror och arg pÄ Erik som hon tycker misstÀnker Karl för nÄgot han inte gjort. Kommer Erik och Juno att bli sams igen sÄ att de kan gÄ pÄ Epa-partyt? Och vad Àr det som hÀnder med Karl?

Magnus Ljunggren Àr en populÀr och prisbelönt barn- och ungdomsboksförfattare. I sin serie Epa-liv skriver han för de som Àlskar epa-traktorer och lÀgger mycket tid pÄ dem.

Epa-liv 4 Àr den fjÀrde boken om Erik, Frans, Lisa och Juno.

Sagt om Repor i lacken

Repor i lacken Ă€r en relativt lĂ€ttlĂ€st bok med korta meningar, Lix 16. Det Ă€r positivt att det kommit ett antal böcker om ungdomar som har motorintresse. /
/ Förhoppningsvis kan denna bok fĂ„ de ungdomar som inte Ă€r intresserade av böcker, men av motorer, att börja lĂ€sa.

Ulf Tegnander, BTJ

Sagt om MisstÀnkt för brott

Fram till nu har det inte skrivits sÄ mÄnga böcker om ungdomar som har motorintresse. DÀrför bör boken kunna finna en lÀsekrets. I en klass med mÄnga som har fordonsintresse bör boken kunna fungera bra att lÀsa gemensamt.

Ulf Tegnander, BTJ

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder. Nypons böcker Àr indelade i sex nivÄer. Böckerna i serien Epa-liv ligger pÄ nivÄ 4 av 6.