(2)

Ensamvargar

ljudbok och e-bok


DÄ sÄg jag henne. Först ett hÄrt hjÀrtslag, nÄgot som frÀste till inuti, som en hastigt uppflammande eldslÄga. Sen blev det grÄtt och jag kÀnde mig uppgiven. Som om nÄgot kommit nÀra mig, bara för att genast vara utom rÀckhÄll. Jag kÀnde mig instÀngd i bilen, instÀngd i mig sjÀlv. I ett annat liv, eller i en film, hade jag öppnat bildörren, ropat hennes namn och sprungit ifatt, stÄtt framför henne och sökt efter ord, och det hade inte gjort nÄgot om jag inte hittade de rÀtta. Jag skulle se i de smÄ rörelserna i hennes ansikte att hon förstod, hon skulle lyfta sin hand, vinka fram ett litet löfte om att ses igen.

Martin och Sasha saknar inte mÀnniskor omkring sig, ÀndÄ gÄr de omkring i varsitt eget, avskilt universum. Martin slÀpar runt pÄ sin pappas bekymmer som ingen annan verkar se. Sasha kÀnner sig inte riktigt hemma nÄgonstans -- inte hos mamma i den lilla staden, inte hos kontaktfamiljen i byn. I byn finns ocksÄ Martins farmor och farfar, och hans och Sashas vÀgar börjar korsas.

Katarina Kieri Àr en av vÄra mest uppskattade författare. Hon skriver för bÄde barn, unga och vuxna, och har tilldelats flera priser för sitt skrivande, bl.a. Augustpriset och Astrid Lindgren-priset.


UpplÀsare: Anna Lyons
LĂ€ngd: