(0)

En till!

e-bok


Nobelprisvinnande italiensk författare mÄlar upp livet i Italien i breda strÄk i dessa noveller!

I denna samling noveller möter vi nÄgra av författaren Luigi Pirandellos mest fascinerande karaktÀrer. Samtliga noveller Àr starkt förankrade i det italienska landskapet under sekelskiftet mellan ett upproriskt artonhundratal och ett turbulent nittonhundratal.

Vi möter en ung man som tröttnar pÄ livets katt-och-rÄttalek, en kyrkovaktmÀstare som förvÄnas över en lokal godsÀgares vÀgran att begrava sin fru i den vackra kistan - det kommer ju inte ta lÄng tid innan godsÀgaren sjÀlv följer efter; och en fladdermus som har gjort det till sitt livs uppdrag att störa teaterförestÀllningarna pÄ Arena Nazionale.

Pirandello balanserar stÀndigt mellan sorg, absurditet, och humor. MÀnniskors smÄaktighet blandas med tragik, och ingen lÀsare lÀmnas oberörd.

I originalöversÀttning av Birgit Möller.

Luigi Pirandello (1867-1936) var en italiensk författare, poet och dramatiker. 1934 tilldelades hans Nobelpriset i litteratur. Hans verk undersöker ett spektra av genrer. Pirandello har hyllats för sin förmÄga att göra psykologiska analyser till intressant litteratur och dramatik, och den humor med vilken han tar sig an sina karaktÀrers öden.