(1)

En stund i Sverige

ljudbok


Författaren Anna Ivarsson satt som förlamad framför tv:n, hennes ögon tÄrades. Krig? I Ukraina? SÄ fruktansvÀrt. Vad behöver alla dessa stackars flyktingar utstÄ? Plötsligt kÀndes det som att Är 2015 var igÄr.

I En stund i Sverige fÄr vi följa en rad hÀndelser pÄ ett transitboende. Allt frÄn vardagliga dilemman, sprÄkförbistringar till vilsenhet hos de mÀnniskor som har flytt. Vi fÄr följa med i arbetet pÄ ett av de boenden som startades 2015, och lÀra kÀnna de nyanlÀnda. Huvudpersonen Ali Àr en av alla dem som sökte skydd. Hur hamnade Ali i Sverige och varför? Kommer han att fÄ stanna? Boken skildrar hur mÀnniskor frÄn olika kulturer möts och livslÄnga band skapas.

Detta Àr Anna Ivarssons debutbiografi. I boken tar hon sig an en helt unik uppgift och hon tvingas gÄng pÄ gÄng att ompröva gamla sanningar. Hon vill att vi ska ha ett öppet sinne - döm inte pÄ förhand, utan bedöm enskilda individer. Boken vÀnder sig dÀrför bÄde till de som har fördomar och ibland dömer pÄ förhand och de som vill lyssna till en verklighetsförankrad berÀttelse.


UpplÀsare: Annika Kits
LĂ€ngd: