(4)

En ovanligt vanlig familj

e-bok


Charmig roman om familjer, författare och franska livsöden

En parisisk författare med skrivkramp beslutar sig för att göra den första han möter pĂ„ gatan till huvudperson i sin nĂ€sta roman. Ödet bestĂ€mmer att det blir den Ă„ttioĂ„riga grannen Madeleine, som gladeligen hjĂ€lper till med boken hon mĂ„ste bara bĂ€ra in sina shoppingkassar först.

Det hela visar sig bli ett större projekt Àn vÀntat nÀr Madeleines dotter Valérie med familj ocksÄ blir en del av historien. Det Àr en salig blandning av familjebrÄk, förlorad ungdomskÀrlek, problem pÄ jobbet och skilsmÀssotankar. Författaren inser snart att han blir mer inblandad i karaktÀrernas liv Àn vad han först tÀnkt sig.

Skriven med trÀffsÀker ironi, humor och vÀrme handlar Foenkinos nya roman om en pÄ ytan alldaglig familj, som vÀcker frÄgor kring vad som egentligen menas med att vara vanlig och om de otydliga linjerna mellan fiktion och verklighet.

"... en underhÄllande berÀttelse som rör sig kring författarens vÀrld och som handlar om att skriva och lÀsa - och att leva. /.../ Det Àr en intressant och kreativ intrig som pÄminner om att varje mÀnniska har en berÀttelse." - Göteborgs-Posten

"David Foenkinos Àr i högform i den hÀr lekfulla romanen" - Elle

"Denna mycket underhÄllande och smÄtt absurda roman Àr skriven i korta kapitel som hÀr och dÀr Àr försedda med smÄ blinkningar till lÀsaren (betyg 4)" - BTJ-hÀftet 23/2022, Eva Lundgren

David Foenkinos Àr en av Frankrikes bÀst sÀljande författare med en mÀngd romaner bakom sig. PÄ svenska finns bland annat Nathalie - en delikat historia och Mysteriet Henri Pick, som bÄda har filmatiserats och visats pÄ svenska biografer.