(1)

En kritisk betraktelse : om socialdemokratins seger och kris

e-bok


”I oktober 2011 var jag nog lika förvirrad och bekymrad som mĂ„nga andra socialdemokrater. AlltsĂ„ ville jag försöka ta reda pĂ„ vad som hĂ€nt med Sveriges Socialdemokratiska Arbetarparti.”

Det skriver Kjell-Olof Feldt i förordet till En kritisk betraktelse – om socialdemokratins seger och kris.

”Med den hĂ€r skriften vill jag pĂ„minna om att det tar tid – och krĂ€ver bĂ„de skicklighet och gynnsamma omstĂ€ndigheter – att bygga upp och sedan behĂ„lla ett stort och stabilt förtroende för ett politiskt parti. LikasĂ„ tar det tid, som innehĂ„ller misstag och sĂ€mre villkor för politiken, att förlora förtroende. Den historia jag försöker berĂ€tta Ă€r alltsĂ„ hur förtroende vinns och förloras. Men jag pekar ocksĂ„ ut nĂ„gra vĂ€gar som jag tror kan leda fram till att förtroendet Ă„tervinns. OcksĂ„ det kommer att ta tid. Avgörande blir om socialdemokratin kan ge sin politik det innehĂ„ll och den trovĂ€rdighet som visar att partiet behövs som en stark kraft i svensk politik.”

Kjell-Olof Feldts bok Àr ett rykande aktuellt inlÀgg i debatten om socialdemokratins framtid och deras nyss genomgÄngna kris. Det Àr en betraktelse frÄn en av rörelsens allra mest initierade iakttagare.