(0)

En familj i spillror

ljudbok och e-bok


Det Àr september i Vimmerby och dags för cykelfest, en populÀr tillstÀllning dÀr festdeltagare cyklar mellan varandras hem för att Àta en trerÀtters middag. William Johnson och hans sambo Josephine hamnar som av en slump pÄ samma varmrÀtt som Williams lillebror James och poliskollega Emilia. Men i stÀllet för en god middag möts de av ett tyst hus och en död kropp. PÄ det vackert dukade matsalsbordet ligger en man, och han har en kniv i hjÀrtat.

William, Emilia och deras kollegor pÄ Vimmerbypolisen utreder mordet, och spÄren leder dem i olika riktningar. Varför hade den mördade mannen en film med fruktansvÀrt innehÄll i sin mobil? Och var hans frus uppenbara svartsjuka befogad eller inte? Familjehemligheter avslöjas och tragedier uppdagas.

Samtidigt brottas den mördade mannens sjuttonÄriga dotter, Nike, med ett eget trauma, mobbning, relationen till Isac och nu Àven sin pappas död. Nikes före detta skolkurator, Pernilla, kÀmpar med att komma pÄ fötter efter att hon tvingades avsluta sin anstÀllning pÄ gymnasiet efter en incident som involverade en av eleverna. I samband med mordet börjar nÄgon skicka anonyma sms till Nike, samtidigt som nÄgon bryter sig in hos Pernilla. Hur hÀnger allt samman, eller gör det ens det? En sak Àr i alla fall klar, nÄgon verkar vara ute efter att hÀmnas.