(232)

En enkel till Amerika

ljudbok och e-bok


Det Àr 50-tal i Flen och unga Ingrid lÀngtar ut i vÀrlden. Jobbet pÄ det lokala konditoriet ger pengar till hyran, men det Ingrid drömmer mest om Àr att skapa festklÀder. Hon lÀrde sig tidigt att sy, men vet inte hur hon ska förvandla drömmarna till ett yrke.

Tillsammans med sin bÀsta vÀninna gör hon en bussresa till Paris för att Àta croissanter och dansa, men det dröjer inte lÀnge innan hon möter amerikanen John, som ocksÄ Àr dÀr pÄ besök. Attraktionen Àr omedelbar och Ingrid förÀlskar sig handlöst.

NÄgra mÄnader senare befinner sig Ingrid pÄ den lyxiga AmerikabÄten M/S Stockholm till New York, med en enkelbiljett i handen. John har friat och Ingrid kastas in i en helt ny vÀrld - en vÀrld som inkluderar nya traditioner, relationer och upplevelser. Men vardagen pÄ andra sidan Atlanten Àr svÄrare Àn hon trott och Ingrid slits snart mellan sitt gamla och nya liv. Var hör hon hemma? Allt stÀlls pÄ sin spets nÀr hon minst anar det.

En enkel till Amerika Àr en varm och kÀnslostark roman om att kasta loss i livet och att vÄga följa sitt hjÀrta. Marie-Louise Marc har tidigare skrivit trilogin om Betty och den omtyckta romanen Juli, juli, halva augusti. Det hÀr Àr hennes första historiska roman, som Àr inspirerad av hur hennes egna förÀldrar trÀffades pÄ 50-talet.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.2

232 recensioner

Gunilla

2022-09-08

Underbar bok, med bÀsta upplÀserskan. Rekommenderas varmt

Viveka

2022-04-20

Fantastisk berÀttelse som lÀses upp av en lika fantastisk upplÀsare.

Siw

2022-04-08

VÀldigt bra upplÀst