(19)

En bokhandlares dagbok

e-bok


I den idylliska smÄstaden Wigtown driver Shaun Bythell The Bookshop, Skottlands största bokhandel för begagnade böcker. Till hans butik - dÀr över 100 000 böcker trÀngs i en lokal med vindlande korridorer och sprakande eldstÀder - fÀrdas mÀngder av boklÀsare frÄn nÀr och

fjÀrran för att dyka ner i bibliofilernas eget Atlantis. Eller?

En bokhandlares dagbok Àr en underhÄllande memoarbok om en bokhandlares vedermödor pÄ 2010-talet. Med hjÀlp av excentriska kunder och besvÀrliga anstÀllda guidar Shaun Bythell genom en bokvÀrld full av absurda historier och mÀrkliga levnadsöden. PÄ sina resor bland auktionshus och dödsbon tar han med oss pÄ jakt efter de försvunna klassiker och lÀsupplevelser som mÄste finnas dÀrute. Om nÄgon vill betala för dem? Det Àr en annan frÄga.

Shaun Bythell har lovordats för sin skarpa skildring av en bokmarknad i förĂ€ndring, en skildring som ofta lockar till skratt. Samtidigt Ă€r det en hyllning till den viktiga samhĂ€llsfunktion som bokhandeln fyller i en liten stad – och ett passionerat försvar för det omĂ€tbara vĂ€rdet av att lĂ€sa böcker.

En bokhandlares dagbok blev en stor succé nÀr den gavs ut i Storbritannien, och rÀttigheterna har sÄlts till 12 lÀnder.

Shaun Bythell Àr bokhandlare och driver The Bookshop i skotska Wigtown, dÀr han ocksÄ arrangerar den lokala litteraturfestivalen. En bokhandlares dagbok Àr hans första bok.

ÖversĂ€ttning: Andreas Vesterlund.

Fantastiskt underhÄllande

Observer



3.9

19 recensioner

Olivia

2021-02-20

Åh, jag ville inte att denna bok skulle ta slut. Man vill Ă„ka dit och trĂ€ffa alla mĂ€nniskor och besöka antikvariatet. Riktigt hĂ€rlig bok om livet som bokhandlare. HĂ€rligt brittiskt humor som fick mig att mĂ„ bra!