(8)

En av oss

ljudbok och e-bok


Ellie ska packa ihop hela sitt liv, inklusive sin likgiltiga mamma och sin dödssjuka pappa och flytta till Hamper - en grönskande idyll, belÀgen mitt i Emerald-regionen. Det ska göra dem gott. Men för Ellie stökar det bara till i ett redan matt sinne. Och det dröjer inte lÀnge innan fyra ungdomar rör till livet ytterligare. Dante, med sin svala attityd Àr svÄrast att hantera. Men vad döljer sig bakom den dÀr bevakande blicken?

Dante har den nonchalanta Laya vid sin sida, och tillsammans med den impulsiva Mila och den vÀlbÀrgade Leon bildar de en brokig kvartett. Var och en med egna demoner att hÄlla i schack. SÄ, vad hÀnder nÀr en vilsen nykomling rÄkar klampa in? NÀr en allvarlig incident hotar deras tillvaro tvingas de fem ungdomarna inte bara vÀlja vilka de ska vÄga lita pÄ, utan Àven ta stÀllning för vad som Àr vÀrt att kÀmpa för. Kommer de nÄgonsin kunna förÀndra nÄgot utan att slÀppa in varandra?

Och vilka avsikter har egentligen NÀtverket, stadens sjÀlvutnÀmnda maktfolk?

"En av oss Àr" en relationsroman med inslag av spÀnning och dystopi. En berÀttelse om utanförskap, sorg, vÀnskap och makt, som utspelar sig i en fÀngslande fiktiv miljö dÀr medborgarna bor tryggt mellan mjuka sluttningar och den blÀndande Lunasjön. Men om man skrapar pÄ ytan puttrar kontroll och illavarslande rykten.

En av oss Àr den första delen i Hampertrilogin.


UpplÀsare: Petra GarnÄs
LĂ€ngd:

3.0

8 recensioner

Linnéa

2023-10-12

Super bra bok.