(15)

En av fyra

ljudbok och e-bok


PÄ ett bibliotek i staden Blomdala jobbar fyra kvinnor med olika hÀrkomst, familjeförhÄllanden och syn pÄ livet. En bÀr pÄ en livsfarlig hemlighet, men hur ska man veta det nÀr hon inte vÄgar berÀtta om sina mörka hemförhÄllanden? Det kan vara vem som helst av de fyra.

Eva Àr nÀrmare sextio Är och nybliven chef för biblioteket. Hon verkar ha ett till synes lugnt och trevligt liv med maken, men ingen vet att hon en gÄng i tiden flydde Blomdala. För Malin Àr familjen det viktigaste och hennes liv Àr i det nÀrmaste Instagram-perfekt. Men hennes man har ingen aning om att hon ibland fantiserar om en annan. MÀrta Àr den alternativa tjejen som Àntligen trÀffat kÀrleken pÄ Tinder. Men kÀnner hon honom verkligen? StÀderskan Sadiha drömmer om att ta plats och om andra arbetsuppgifter, men motarbetas av sin familj. Ska hon vÄga ta chansen till ett nytt liv?

NĂ€r Eva börjar riva ner de hierarkiska murarna pĂ„ biblioteket kommer de fyra kvinnorna allt nĂ€rmare varandra. Men det sĂ€tter farliga bollar i rullning 


En av fyra Ă€r en spĂ€nnande relationsroman om fördomar och vĂ€nskap, som ocksĂ„ sĂ€tter fingret pĂ„ en av vĂ„ra viktigaste samhĂ€llsfrĂ„gor – kvinnomisshandel.


UpplÀsare: Nina Zanjani
LĂ€ngd:

4.4

15 recensioner

Kia

2024-04-14

Oj vilken bok. Fast frÄn första stund! SÄ viktig!

Sonja

2024-03-08

Bra beskrivningar av kvinnors olika livssituationer, lÀrorikt.