(1)

En annan Sam

ljudbok och e-bok


TĂ€nk om det Ă€r för sent 


Sam Àr en av skolans med populÀra killar, han Àr duktig pÄ en massa idrotter och blir bjuden pÄ alla fester. Han pluggar hÄrt för att komma in pÄ naturvetenskapliga programmet och han förvÀntas ta över som VD för sin pappas byggföretag en dag. Det Àr det han drömmer om att göra. Eller Àr det verkligen det? Ett felrigning mitt i natten sÀtter saker i rullning som gör att Sam ifrÄgasÀtter valen han tvingats göra. Kajsa som ringt Àr sÄ ledsen att Sam blir orolig och Äker hem till henne. NÀr hon inte öppnar ringer han 112. Om han inte gjort det hade hon inte överlevt överdosen. Kajsa och Sam börjar chatta med varandra och deras samtal fÄr honom att förstÄ att ha mÄste göra nÄgot, att han mÄste ta kommandot över sitt eget liv.

Johanna Nilsson har flera gÄnger nominerats till Augustpriset och hon skriver om tonÄrens starka kÀnslor som ingen annan. Hon viker inte undan för nÄgot utan nÀrmar sig svÄra och tunga Àmnen pÄ ett mjukt men samtidigt kompromisslöst sÀtt. SÄ ocksÄ i En annan Sam. Trots det svÄra Àmnet Àr berÀttelsen lÀtt och hoppfull.

Sagt om VĂ€gen ut:

Johanna Nilsson Àr en fena pÄ att kortfattat men initierat visa pÄ komplexiteten som isoleringen innebÀr. Ingenting Àr enkelt och man mÄste bÄde vÄga och vilja för att nÄgot ska hÀnda. Man bÄde tycker synd om och vill skaka om Maja ordentligt! VÀgen ut Àr en utomordentligt vÀlskriven och bra bok. Den Àr lÀttlÀst med korta meningar, tydligt avgrÀnsade kapitel och ett lÀttförstÄeligt sprÄk.

Maria Christensen, BTJ

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder. Nypons böcker Àr indelade i sex nivÄer. En annan Sam ligger pÄ nivÄ 4 av 6.