(37)

En annan gryning

ljudbok och e-bok


Året Ă€r 2046 och ett frĂ€mlingsfientligt parti har haft makten över Sverige i flera Ă„r. MĂ€nniskorna Ă€r numera uppdelade i klasser, frĂ„n A till E, och tvingas leva sina liv efter restriktionerna i respektive klass. Isa tillhör klass B och hon kan spelreglerna. Man drar ingen uppmĂ€rksamhet till sig, man hĂ„ller kĂ€ften. Men om nĂ€tterna Ă€r sanningen en annan, dĂ„ gör Isa och hennes vĂ€nner uppror i det dolda. Genom att hacka partibloggar och sprida flygblad med olaglig antiregeringspropaganda försöker de göra sina röster hörda. Men det dröjer inte lĂ€nge innan polisen Ă€r dem hack i hĂ€l, och vĂ€nnerna tvingas bestĂ€mma en gĂ„ng för alla hur mycket de egentligen Ă€r villiga att offra för att störta regeringen.

Camilla Sten (1992-) Àr född i Stockholm men bosatt i Uppsala, dÀr hon studerar psykologi. Hon debuterade som författare 2016 med romanen En annan gryning och har sedan dess blivit uppmÀrksammad för bland annat sin barnboks-trilogi Havsfolket, som hon skrivit tillsammans med sin mor Viveca Sten.


UpplÀsare: Ella Schartner
LĂ€ngd:

3.3

37 recensioner

Sofia

2023-09-12

Var det en ren ungdomsbok?? SÀmsta jag lÀst pÄ evigheter, otroligt seg och lÄngsam, onödiga klichéer och trög handling, blir aldrig spÀnnande och alldeles för ungdomsaktig upplÀsare

Jan

2022-11-28

En fantastisk bok. Om en tÀnkbar skrÀmmande framtid. En jÀttebra triller.