(0)

Empatieffekten

e-bok


En ledarskapsbok för dig som vill fÄ dina medarbetare med dig

Vi lever i en tid dÀr kreativitet, innovationskraft och samarbetsförmÄga blir allt viktigare för organisationer och företag. Men samtidigt som varje mÀnniskas insats blir mer betydelsefull ser vi att medarbetarnas engagemang minskar. Detta gör att det stÀlls helt nya krav pÄ ledarskapet. Allra viktigast blir förmÄgan att förstÄ hur vi mÀnniskor fungerar, tÀnker och, inte minst, kÀnner.

Harvard Business Review har i en rad artiklar konstaterat att en alltmer efterfrÄgad ledaregenskap Àr empati, och alltfler studier, bland andra The Global Empathy Index, visar pÄ sambandet mellan chefers empatiska förmÄga och verksamheters resultat. Empatiska ledare formar empatiska organisationer, miljöer dÀr mÀnniskor drivs av att de trivs, och driver varandra att utvecklas.

Empatieffekten Àr en ögonöppnare för dig som vill förstÄ vad som inspirerar och driver mÀnniskor. Boken tar stöd i psykologiska studier, modern beteendeekonomi och forskning kring allt frÄn hjÀrnans till organisationers funktioner. I kombination med författarens personliga erfarenheter och reflektioner hjÀlper boken dig att steg för steg utveckla din empatiska förmÄga.

Tommy Lundberg har en bakgrund som copywriter, kreativ ledare, företagare och vd i reklambranschen. Sedan 2008 arbetar han som konsult i kommunikationsfrÄgor och förelÀsare kring ledarskap och medarbetarskap. Tommy har tidigare skrivit flera böcker, bland annat de hyllade Ledarskap pÄ apstadiet (tillsammans med Ola Berggren), Skulle du vilja jobba med dig? och Motivationskoden.