(56)

Elva dagar

ljudbok och e-bok


Vid ett sömnigt torg i centrala London rasar en brand som förtÀr ett litet kloster gömt bland bostadshusen. NÀr kriminalkommissarie Jack Carrigan och kriminalinspektör Geneva Miller kommer till platsen upptÀcker de elva döda kroppar i ruinen. Trots att bara tio nunnor bodde i klostret.

Det Àr elva dagar till jul. Polisledningen vill fÄ fallet löst före helgen, men Carrigan och Miller börjar misstÀnka att nunnorna inte var det mÀnniskor sÄg dem som. Varför gjorde de inga försök att fly undan elden? Vem var det elfte dödsoffret som hittades pÄ en annan vÄning Àn de övriga tio? Och var finns klostrets prÀst, den ende som kan svara pÄ deras frÄgor?

Carrigan och Miller tvingas kĂ€mpa mot bĂ„de förutfattade meningar inom sin egen kĂ„r och mot den katolska kyrkohierarkin. Gradvis börjar de nysta upp trĂ„darna i fallet, dĂ€r somliga strĂ€cker sig tillbaka till det tidiga 1970-talets radikala befrielseteologi och arbetarkamp för en vĂ€rdig tillvaro i Sydamerika, medan andra leder till nuets brutala ligor som Ă€r beredda att tortera och döda för att slĂ„ vakt om sina affĂ€rer – traffi cking, bordeller och narkotikahandel.

Elva dagar Àr en komplex, atmosfÀrrik och hela tiden överrumplande kriminalroman dÀr elva dagars intensiv handling spÀnner över fyra decennier och tvÄ kontinenter.

“En intrig full av överraskningar och skickligt utmejslade gestalter under ledning av Carrigan och Miller gör det hĂ€r till en mycket tillfredsstĂ€llande kriminalroman.”

Publishers Weekly

“Den hĂ€r överflödande kusliga thrillern kommer att fĂ„ er att lĂ€sa till lĂ„ngt in pĂ„ smĂ„timmarna.”

Daily Express

“Sherez förtjĂ€nar högt betyg för sin stil och sin personteckning. Carrigan och Miller Ă€r pĂ„ vĂ€g att bli en mycket tilltalande duo.”

London Times

Stav Sherez, född 1970, Àr en brittisk författare och tidigare musikjournalist.

Hans första roman The Devil’s Playground nominerades till CWA John Creasey Dagger Award som tilldelas bĂ€sta kriminallitterĂ€ra debut. 2018 tilldelades den tredje boken i den kritikerrosade serien om kriminalkommissarie Jack Carrigan och kriminalinspektör Geneva Miller Theakston Old Peculier Award som Ă„rets bĂ€sta brittiska kriminalroman.


UpplÀsare: Dan Kandell
LĂ€ngd:

3.5

56 recensioner

irene

2022-02-08

Bra men nÄgot rörig

wilburs45

2020-11-01

Mycket bra skriven med ovÀntat slut.