(39)

Ellinor

e-bok


PÄ Ellinors födelsedag börjar en ny kille i klassen. Han heter Viktor och Àr snygg, rolig och tar plats direkt. Han ser rakt pÄ Ellinor nÀr klassen sjunger för henne. Kinderna hettar och det blir fladdrigt i magen sÄ fort han ler mot henne. Men det Àr fler som pÄverkas av Viktor. Meja slÀnger med sitt lÄnga, blanka hÄr nÀr han Àr i nÀrheten och Leo verkar sur för att Viktor tar all uppmÀrksamhet. Ellinor blir trött av att navigera efter vad alla andra vill. Hur ska hon kunna sÀtta ner foten och visa vad hon behöver? Och vÄgar hon berÀtta för Viktor vad hon kÀnner?

Katarina von Bredow skriver om relationer sÄ att det kÀnns. I en trilogi för mellanstadiet fÄr vi följa Ellinor, Leo och Viktor under nÄgra mÄnader i 6:an, ett Är dÄ mycket förÀndras och saker stÀlls pÄ sin spets.

Katarina von Bredow har skrivit ett fertal böcker för barn och unga. Hon Àr ferfaldigt prisbelönt, bl a har hon tilldelats Barnens Romanpris av Sveriges Radio, Pocketpriset och Astrid Lindgren-priset och hennes böcker har hyllats av sÄvÀl kritiker som av lÀsare.



4.2

39 recensioner

Roland

2024-02-14

VĂ€ldigt bra!

TyraAlvaLinnea🧋

2023-07-24

JĂ€tte bra bok!!! 😝

Vea

2022-12-23

Bra!!