(96)

Eldhjulet

ljudbok och e-bok


Det hÀnder mÀrkliga saker hos Heidi pÄ HovenÀset. En snickare har rivit hennes ena sovrumsvÀgg och under golvet hittas en gammal barnsko och en leksak. Natt efter natt rasar ett förfÀrligt ovÀder, och samtidigt hör Heidi hur nÄgon smyger omkring i rummet bredvid hennes nÀr hon ska sova.

Det enda som kĂ€nns riktigt roligt Ă€r att det kommit ett pariserhjul till HovenĂ€set över sommaren. Hjulet Ă€gs av den snĂ€lle Bill som snabbt flyttar in i ett gĂ€strum hos Heidi. Men det Ă€r nĂ„gonting som inte stĂ€mmer. Pappas gravida flickvĂ€n blir bara tröttare och tröttare. Och Heidis förvirrade farmor verkar livrĂ€dd för pariserhjulet och vill ha bort bĂ„de hjulet och Bill. Snart förstĂ„r Heidi att nĂ„got mycket otĂ€ckt hĂ€nt i huset dĂ€r hon bor. NĂ„got som Ă€r pĂ„ vĂ€g att hĂ€nda igen 


”Eldhjulet” Ă€r den första fristĂ„ende boken i trilogin "Barnen pĂ„ HovenĂ€set". Om kompisarna Heidi, Alva och Harry – och ett sommarlov med mörka hemligheter och grymma hĂ€ndelser i det förflutna.

Kristina Ohlsson Àr en av Sveriges frÀmsta författare av spÀnningsromaner och barnböcker. HÀr Àr hon aktuell med en ny serie rysare för barn i mellanstadieÄldern som utspelar sig i vÀstkustidyllen HovenÀset, samma plats dÀr nÄgra av hennes mest Àlskade vuxenromaner Àger rum. Hon har sedan barnboksdebuten med "Glasbarnen" en central plats i barnens bokvÀrld. Med ett osvikligt barnperspektiv, en fingertoppskÀnsla för det otÀcka och lÀskiga, skriver hon spÀnnande och högklassiga bladvÀndare för bokslukarna.


UpplÀsare: Johanna Lazcano
LĂ€ngd:

3.9

96 recensioner

Anonym

2024-04-25

Skaplig

Moa.

2024-04-05

JÀtte bra bok men jag rekommenderar den 11 och uppÄt

pia_skalin

2024-03-31

SpÀnnande och lÀsvÀrd!