(4)

Drottningen av Rottnevik

e-bok


Med ett rappt sprÄk och en stor portion humor gör Nanna Johansson och Kringlan Svensson upp med den svenska smÄstadspolitiken.

Platsen Àr den fiktiva lilla bruksorten Rottnevik, tidigare mest kÀnd för sitt pappersbruk och den numera bortglömde statarförfattaren Glas-Gösta Gustavsson. NÀr en Hollywoodproducent vÀljer att förlÀgga delar av sin filminspelning dÀr ser lokalpolitikern Dagny Rubin sin stora chans att ta ett rejÀlt kliv upp i karriÀren. Nu ska hon sÀtta Rottnevik pÄ kartan en gÄng för alla! HÀr ska historia skrivas och nya arbetstillfÀllen skapas, Dagny ser ingen grÀns för allt positivt som Hollywoodfilmen kan medföra och snart har hon smittat de flesta av invÄnarna med sin entusiasm.

Men alla Àr inte lika förtjusta i Dagny Rubins idéer och nÀr det visar sig att Hollywoodbesöket bara var en engÄngsföreteelse börjar missnöjet gro pÄ orten. Och medan Dagny smider planer pÄ att starta ett helt nytt parti - ett parti som ska fokusera helt pÄ filmfrÄgor - ruvar flera av stadens invÄnare pÄ hÀmnd.

Drottningen av Rottnevik Àr en burlesk och tragikomisk berÀttelse om nÄgra luttrade lokalpolitiker, ett antal vilseledda smÄstadsinvÄnare och ett pappersbruk som sett sina bÀsta dagar.

"SprÄket Àr rappt och fyndigt, humorn medryckande samhÀllskritisk." BibliotekstjÀnst