(5)

Dolt hot

ljudbok och e-bok


Efter tvÄ intensiva veckor har miljökonferensen i Buenos Aires Àntligen nÄtt sitt slut. Den brittiska journalisten Sophie Andrews ser fram emot att komma hem till London, men nÀr hon missar kvÀllens sista flyg till Europa tvingas hon övernatta pÄ flygplatsen. Vad hon dÄ inte vet Àr att flyget hon skulle varit ombord pÄ Àr dömt att försvinna spÄrlöst över Atlanten. NÀr hon vaknar upp nÀsta morgon befinner hon sig plötsligt i hÀndelsernas centrum. I kaoset som uppstÄr pÄ flygplatsen dröjer det inte lÀnge förrÀn rykten börjar cirkulera om att försvinnandet kan ha varit ett insiderjobb.

Under sitt granskande av besÀttningen kommer Sophie i kontakt med Marcos Viantes, som Àr den försvunne kaptenens bÀste vÀn. Marcos hÀvdar bestÀmt sin vÀns oskuld och tillsammans ger de sig ut för att söka efter sanningen. Jakten leder dem pÄ en vÀrldsomspÀnnande resa och för dem genom mörka grÀnder i Hong Kong, bakom lÄs och bom i ett nordkoreanskt fÄnglÀger samt över Somalias terroristkontrollerade delar.

Dolt hot Àr en underhÄllande Àventyrsthriller i högt tempo som för tankarna till Tintin och Mission Impossible. Boken ger ocksÄ en bild av en vÀrld i kris. Det politiska lÀget Àr sÄ instabilt att minsta gnista kan starta en global konflikt. Klimathotet hÀnger som ett Äskmoln över historien och internationella brottssyndikat slaktar oskyldiga djur i Afrika för pengar. Det Àr ett skrÀmmande scenario som tyvÀrr inte verkar alltför lÄngt borta.


UpplÀsare: William Wasberg
LĂ€ngd:

2.2

5 recensioner

Annelie

2022-07-29

LÀt som en spÀnnande bok men upplÀsaren gjorde sÄ att jag inte kunde lyssna.