(0)

Dodsworth

e-bok


I romanen Dodsworth tar författaren Sinclair Lewis oss med pÄ en oförglömlig resa genom Àktenskapets intrikata landskap och mÀnskliga natur.

Huvudpersonen Sam Dodsworth Àr en framgÄngsrik affÀrsman som nyligen har dragit sig tillbaka frÄn sitt företag. Tillsammans med sin hustru Fran ger han sig ut pÄ en resa till Europa, förvÀntansfull inför nya Àventyr och upptÀckter. Men nÀr de möter nya kulturer och bekantar sig med olika mÀnniskor, börjar deras Àktenskap och deras sjÀlsliga band att ifrÄgasÀttas.

Dodsworth Àr en tidlös och tankevÀckande skildring av Àktenskapets komplexiteter och mÀnniskans strÀvan efter identitet och meningsfullhet. Sinclair Lewis levererar en vass och rÀttfram berÀttelse som tvingar oss att reflektera över vÄra egna relationer och livsval. Genom intrikata karaktÀrer och en engagerande berÀttarröst utforskar författaren Àrligt och med en subtil ironi de moraliska och existentiella dilemman som vÀcker frÄgor om kÀrlek, lojalitet och personlig utveckling.

I översÀttning av Teresia Eurén.

SINCLAIR LEWIS [1885-1951] var en amerikansk författare. Efter examen frÄn Yale skrev han för tidningar som Cosmopolitan och The Saturday Evening Post. Han fick sitt litterÀra genombrott med den satiriska romanen Storgatan [Main Street, 1920]. Sinclair Lewis var den förste amerikanske författaren att tilldelas Nobelpriset.