(8)

Djurhus A

ljudbok och e-bok


Journalisten Rebecca Russo har fÄtt i uppdrag att skriva en artikelserie om djurförsök. Men nÀr hon stÀmt trÀff för intervju med Akademiska Forskningsinstitutet forskningsschef Carl Adam Bastin, dyker han inte upp. Dagen efter fÄr hon ett mail frÄn okÀnd avsÀndare, ett mail med ett chockerande filmklipp. Det visar sig att Bastin, forskarvÀrldens stora kÀndis, blivit kidnappad pÄ vÀg till jobbet av en person iklÀdd rÄttmask.

Under en vecka hÄlls han inlÄst i ett skyddsrum och utsÀtts för mardrömslika tester, och varje dag erhÄller media en ny film som visar en allt mer nedbruten Bastin. Polisens utredning gÄr i cirklar, sÄ Rebecca bestÀmmer sig för att utreda kidnappningen pÄ egen hand, nÄgot som leder henne in pÄ bÄde djurförsöksforskningen och djurrÀttsorganisationerna. Kommer de hitta forskningschefen Bastin innan det Àr för sent?

Lise-Lott Alsenius Àr journalist och jurist. Hon har suttit sju Är i en djurförsöksetisk nÀmnd och Àr idag suppleant i Centrala Djurförsöksetiska nÀmnden.

Louise Cederlöf Àr journalist med inriktning pÄ medicin, hÀlsa och djurskydd. BÄda har lÄng erfarenhet av arbete i olika djurskyddsorganisationer.


UpplÀsare: Cecilia Ström
LĂ€ngd: