(3)

Ditt inre centrum

e-bok


Teorier och tankar kring sjÀlvet har börjat dyka upp inom en rad kunskapsomrÄden i sökandet efter en mer komplex förstÄelse av hur mÀnniskan fungerar. Jag har varit inne och nosat pÄ Àmnet i tidigare böcker, men egentligen aldrig kommit under ytan. DÀrför bestÀmde jag mig för att kartlÀgga sjÀlvets undflyende struktur och försöka trÀnga igenom en del av slöjorna i sjÀlvets mysterium.

Filosoferna har brottats med sjÀlvets gÄta i Ärtusenden men med begrÀnsad framgÄng. HÀr vÀljer jag ett entydigt psykologiskt perspektiv, dÀr jag utforskar sÄvÀl inre dimensioner av sjÀlvet som vad hjÀrnforskarna har kommit fram till.

Jag vÀnder mig till alla dÀr ute i tillvaron som vill förstÄ mer om hur vÄr sjÀlvkÀnsla och vÄra sjÀlvbilder fungerar och som liksom jag Àr fascinerade av sjÀlvets roll i vÄrt liv.

Att fÄ en bÀttre sjÀlvkÀnsla kan vara en motivation att lÀsa den hÀr boken. Att lÀra kÀnna de dolda aspekterna av vÄra sjÀlvbilder en annan. Att Àntligen fÄ syn pÄ konturerna av sjÀlvet en tredje. Men kanske kan man ocksÄ vara ute efter att hitta vÀgar till ett större sjÀlvförverkligande. Trots allt Àr det ofta en viktig drivkraft i livet.

Jag hoppas att boken kan stimulera till tankar kring det egna sjÀlvet och det egna fungerandet.