(0)

Din speciella plats. En guidad meditation

ljudbok


Letar du efter en meditation som du kan anvÀnda dagligen utan att tröttna pÄ den? DÄ Àr Din speciella plats perfekt för dig dÄ du kan fÄ nya upplevelser av den Àven efter flera mÄnader. Den ger dig nÀmligen en stor portion frihet samtidigt som den inte offrar den strukturella hjÀlp och tidsram som en guidad meditation ska förse dig med.

Först fÄr du hjÀlp med att lugna andningen och slappna av i kroppen; detta Àr för att du fÄr ut mer av resten av meditation om du hinner varva ner lite först istÀllet för att gÄ direkt pÄ den vÀgledda dagdröm som kommer sedan. I dagdrömsdelen av meditationen fÄr du förestÀlla dig att du Àr nÄgonstans ute i naturen. Du vÀljer sjÀlv var du vill förestÀlla dig att du Àr. Det behöver inte ens vara en verklig plats utan kan vara en sÄdan fantastisk plats att den bara gÄr att hitta i en sagobok.

Kanske vÀljer du alltid att besöka samma plats. Det kan vara en fördel dÄ du börjar associera den inre bilden med avslappning, vilket gör det lÀttare att göra övningen. Du kan ocksÄ vÀlja att besöka olika platser vid olika tillfÀllen; du kanske Àr pÄ en strand en dag och i skogen nÀsta. Kanske vandrar du ibland genom ett landskap som förÀndrar sig efter hand som du utforskar det.

InlÀst av författaren. Bakgrundsmusik: Adrift 2 av Christopher Lloyd Clarke.

Den hÀr utgÄvan Àr den första utgÄvan som kommer ut pÄ svenska. Det engelska originalet, Your Special Place, kom ut redan 2015. Under 2023 har den engelska versionen spelats in pÄ nytt för att förbÀttra ljudet. DÄ passade Sophie ocksÄ pÄ att polera vissa formuleringar lite och Àndrade lite pÄ lÀngden och bakgrundsmusiken pÄ grund av Àndrade licensvillkor. 2015 utkom aldrig nÄgon svensk utgÄva utan svenska utgÄvan Àr alltsÄ en översÀttning av den andra utgÄvan pÄ engelska. Den engelska utgÄvan Àr utgiven under pseudonymen Sophie Grace Meditations.