(23)

Diamanten: Hedningarnas tid

ljudbok


Året är 20 f. Kr. Legionären Venistius vaknar till att hans två kamrater är mördade. I denna storslagna äventyrsberättelse färdas lyssnaren tillbaka till en händelserik period fullpackad av spännande historier och våldsamma maktspel. En legion söker guld i provinsen Rubinium i södra Afrika. En galärslav döms till döden men lyckas undfly. Alla är de på väg mot dramatiska tider men ingen är förberedd för vad som kommer att ske.

Kejsar Augustus sitter lugnt på sin tron i Rom, ovetande om pågående stridigheter i hans rike. Venistius beger sig på ett hemligt uppdrag och lyssnaren får följa med på en hissnande resa fylld av äventyr.


Uppläsare: John Pekkari
Längd:

2.3

23 recensioner

Maria

2023-08-16

Uppläsaren gör det omöjligt att lyssna i mer än 3 minuter 😅

X

2023-03-30

Boken hade kunnat vara läsbar eller bra. om det inte var för valet att ha "svartingen" som återkommande benämningen på lokalbefolkningen i var och varannan mening. Detta själv förstörde boken, berättelsen kunde blivit bra. Men mer eller mindre alla karaktärer i boken använder Svartingen som benämningen för lokalbefolkningen. Jag förstår att rasismen då som nu är stor och måste skildras men det vart så irriterande och tjatigt att jag avslutade den efter drygt häften.

Cj

2023-02-02

Väldigt rasistisk bok, eller om det är översättaren oklart