(0)

Det vita guldet

ljudbok


En kvinna hittas död pÄ en offentlig toalett vid SveavÀgen. Hon Àr bekant för polisen sedan tidigare och fallet blir ett av flera uppenbara tecken pÄ att tillgÄngen pÄ heroin Àr högre Àn vanligt ute pÄ Stockholms gator.

NĂ€r Wollter och Bergström lyckas med ett större narkotikabeslag blir de plötsligt mĂ„ltavlor för ett internationellt brottssyndikat, kĂ€nt för att vara extremt vĂ„ldsamt men ocksĂ„ för att pĂ„ ett okonventionellt sĂ€tt anvĂ€nda religiösa utpressningsmedel. Samtidigt som de tvĂ„ poliskommissarierna dras allt lĂ€ngre in i narkotikasmugglarnas suggestiva vĂ€rld har Ă„klagaren Dorte Jacobsen Ă„tervĂ€nt till Köpenhamn dĂ€r hon kĂ€mpar med sina egna demoner, utan att veta hur nĂ€ra toppen av brottssyndikatet hon befinner sig. Och i Stockholm korsas Wollters vĂ€g av en tillfĂ€llighet av en ung man frĂ„n Gambia – snart ska hjĂ€lpen visa sig komma frĂ„n ett hĂ„ll man minst av allt kan ana.

"Det vita guldet" Àr den tredje delen i den aktuella deckarserien STOCKHOLM NU och beskriver en brutal verklighet som för de flesta Àr helt okÀnd. Boken Àr inspirerad av verkliga hÀndelser.