(118)

Det vi inte ser

ljudbok och e-bok


1928, Michigan. Fenna vÀxer upp i det fattiga gruvomrÄdet Copper Country, dÀr hon och hennes pappa gör vad de kan för att hanka sig fram. NÀr fadern dör hamnar hon pÄ barnhem, ett barnhem hon sedan flyr ifrÄn för att finna sin barndomsvÀn Arie, den enda personen hon fortfarande kan lita pÄ.

1942, Chicago. Även om Fenna officiellt arbetar som assistent till den, inte helt medgörlige, illusionisten Charlie, Ă€r det hon som Ă€r hjĂ€rnan bakom deras framtrĂ€danden. Sedan en otĂ€ck hĂ€ndelse dĂ„ hon var liten har hon varit besatt av utbrytarkungen Houdini och har noga studerat hans trick. Hennes uppfinningsrikedom och problemlösningsförmĂ„ga Ă€r tillförlitliga egenskaper nĂ€r det kommer till att förtrĂ€nga sin traumatiska barndom.

Trots dessa lyckas Fenna inte förutse ett besök frÄn den brittiska underrÀttelsetjÀnsten. De behöver hennes hjÀlp för att konstruera verktyg Ät de brittiska soldaterna. Hon tackar motvilligt ja och flyttar till London för att arbeta för MI9, ett inte helt enkelt arbete i en tid nÀr alla misstror varandra. I London stöter hon pÄ Arie för första gÄngen sedan barndomen, och hon kastas huvudstupa in i ett farligt spel för att rÀdda hans syster och hennes familj ut ur det tyskockuperade NederlÀnderna.

Det vi inte ser Àr inspirerad av hÀpnadsvÀckande hÀndelser under andra vÀrldskriget. Det Àr en fÀngslande berÀttelse om kÀrlek och förlust, om krigen vi utkÀmpar, pÄ fÀlten och inom oss sjÀlva, och om att finna mod dÀr vi inte trodde att det fanns.

KRISTINA MCMORRIS har vunnit flera prestigefyllda utmÀrkelser och fÄtt flera nomineringar för succéromanen SÄld pÄ en mÄndag. Den har legat pÄ New York Times och USA Todays bÀstsÀljarlistor och har sÄlt i nÀstan en miljon exemplar.

"Storartad handling och andlöst tempo." The Book Reporter

"En fÀngslande berÀttelse om intriger och illusioner, faror och historiska mysterier, och om en kvinnas kamp att fly sitt förflutna." Lisa Wingate

"Precis som sin hjÀltinna, skapar Kristina McMorris magi med denna skruvade berÀttelse. Jag Àlskar den hÀr boken!" Kate Quinn


UpplÀsare: Anna Lyons
LĂ€ngd:

3.7

118 recensioner

kent

2024-01-14

Ovanlig intrig med en röd trÄd genom hela boken

Gunilla

2023-10-15

Mycket br

monica

2023-09-12

Det hÀr Àr en bok man inte kan slÀppa. UpplÀsaren Àr ocksÄ pÄ pricken rÀtt.