(248)

Det vackra mysteriet

ljudbok och e-bok


ÅTTONDE BOKEN I SUCCÉSERIEN OM KOMMISSARIE GAMACHE

Vinnare av Agatha Award, Anthony Award och Macavity Award för »BÀsta kriminalroman«

»Det Àr en njutning att lÀsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

Inga utomstÄende ges nÄgonsin tilltrÀde till klostret Saint-Gilbert-entre-les-loups, djupt inbÀddat i den vilda naturen utanför Québec, dÀr ett tjugotal munkar lever i frid och bön. De odlar grönsaker, föder upp kycklingar och producerar choklad - och de sjunger.

Ironiskt nog för ett sÀllskap som har avgett tysthetslöfte har munkarna blivit vÀrldsberömda för sina underbara röster, sÄ effektfulla nÀr de höjs i urÄldriga mÀssor att de blivit kÀnda som »det vackra mysteriet«.

Men nÀr den beundrade körledaren en dag hittas mördad öppnas lÄset pÄ klostrets massiva trÀport för kriminalkommissarie Armand Gamache och Jean-Guy Beauvoir frÄn Québec-polisen. DÀr upptÀcker de dissonans i den skenbara harmonin. En av bröderna har, mitt i tillvaron av bön och kontemplation, haft mord i tankarna.

LOUISE PENNY Àr en kanadensisk deckarförfattare som översatts till trettio sprÄk och sÄlt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie som fÄtt henne att kallas en modern Agatha Christie utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för BÀsta kriminalroman (fyra Är i rad!) och Anthony-priset tvÄ gÄnger.

»Louise Penny fortsÀtter att höja ribban för sin lysande serie.« People Magazine


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

3.9

248 recensioner

Mia

2022-05-29

Vackra beskrivningar av mÀnniskor och miljö, fint upplÀst av Tomas Bolme .

Natalie

2022-02-22

Louise Penny Àr fantastisk.

Eva

2021-06-20

Ingen actiondeckare. LÄngsam och eftertÀnksam men utmÀrkt för den som gillar en historia med botten och fakta. En mordgÄta som blandas med religiöst material och funderingar om vad som Àr rÀtt och fel