(16)

Det uppenbara

e-bok


En morgon hittas det socialdemokratiska kommunalrÄdet i Sollentuna ihjÀlskjuten med fyra skott i ryggen. Mordet sker bara ett par veckor efter att han lovat krafttag mot det kriminella SollentunanÀtverket, och hotats till livet. SamhÀllet krÀver en snabb lösning pÄ fallet, och politikerna lovar att inte vila förrÀn en gÀrningsman Àr satt bakom lÄs och bom.

Polisen tycks fÄ sin teori bekrÀftad av ett InstagraminlÀgg som hyllar mordet. Men den ovÀlkomna uppmÀrksamheten leder till tumult i omrÄdet kring MalmvÀgen, med upplopp och kravaller som följd. Samtidigt försöker Zarin Kadri, en ensamkommande flyktingpojke frÄn Afghanistan, fÄ ordning pÄ sitt liv i det nya landet. Av en slump hamnar han i Sollentuna, mitt i hÀndelserna centrum.

Wollter och Bergström kopplas in pÄ fallet och blir genast tveksamma till polisledningens snabba slutsatser om gÀrningsmannens identitet. Med hjÀlp av Äklagare Dorte Jacobsen försöker de se pÄ fallet med andra ögon.

"Det uppenbara" Àr den andra delen i aktuella deckarserien STOCKHOLM NU som skildrar polisens arbete med en nÀst intill dokumentÀr insyn, men ocksÄ det stora behovet av kollegial vÀnskap i en vardag med stora prövningar.



4.3

16 recensioner

Matilda

2023-06-13

SpÀnnande uppföljare!