(629)

Det svenska rikets födelse

ljudbok och e-bok


Få svenskar känner idag till vendeltiden och än färre att det var under denna epok som grunden lades till det skulle bli det svenska riket. Mäktiga män och hövdingar började nu få grepp om områden som sträckte sig längre än den lokala byn och en riksmakt började ta form. Ändå skulle det dröja ända till slutet på 1300-talet innan namnet Sverige började användas i skrift. I Det svenska rikets födelse berättar Dick Harrison om hur Sverige gick från att vara ett lapptäcke av lokalsamhällen till ett sammanhållet kungarike. Han gör också lyssnaren uppmärksam på de avgörande vägskäl då Sveriges historia kunde ha tagit en annan vändning.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram de mest spännande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fascinerande sätt de människor och händelser som format det land vi idag lever i.


Uppläsare: Anders Ekborg
Längd:

3.9

629 recensioner

Danny

2023-10-10

jag gillade inte berättarrösten. Men boken var mycket intressant

Stefan

2023-09-21

Rak lite tråkig. kunde ha lättats upp med inblickar hur den vanliga personen på gatan hade det.

Jan-Olov

2023-09-11

Skönt med en bok som redovisar fakta. Det är alltför vanligt att de som skriver om vår historia broderar ut med antaganden som det finns väldigt liten förankring för i forskningen.