(947)

Det stora sveket

ljudbok och e-bok


Walter Kalmaru bor och lever i Stockholm tillsammans med sin fru Lotta och sina tvÄ barn Maya och Salme. En till synes helt vanlig familj lever ett helt vanligt liv nÀr en mörk figur gör entré i deras liv. Maya Àr 15 Är nÀr anorexin tar sitt grepp om henne. Snart har situationen eskalerat bortom all kontroll, och Walter och Lotta gör allt som stÄr i deras makt för att fÄ hjÀlp frÄn de vÄrdande instanser som Àr Àmnade att finnas tillhands.

Det blir en lÄng resa mot avgrunden dÀr Mayas psykiska ohÀlsa till slut tar hennes liv. LÀngs resan hamnar Àven Mayas ett Är Àldre syster Salme i den psykiska ohÀlsans hÀnsynslösa grepp och efter ett problematiskt förhÄllande med fel person ser hon ingen annan utvÀg Àn att följa sin lillasyster.

Det hÀr Àr deras historia, men det hade lika gÀrna kunnat vara din.

Det stora sveket Àr en berÀttelse om sveket frÄn samhÀllet och det svek tvÄ förÀldrar kÀnner gentemot sina barn, och illusionen om att vi lever i ett land dÀr vi tas om hand nÀr vi blir sjuka.


UpplÀsare: Walter Kalmaru
LĂ€ngd:

4.5

947 recensioner

Paulina

2024-04-17

KÀnner vÀl igen mig i hur psykiatrin fungerar. SÄ mÄnga mÀnniskoliv som inte fÄr den rÀtta hjÀlpen eller tas pÄ allvar och ointresset frÄn psykiatrin och socialens sida dÀrav skickas patienter som mÄr dÄligt runt och hamnar mellan stolarna, djupt tragiskt. Mycket vÀlbeskriven bok som medlar fram den hemska baksidan dÀr man tror att hjÀlpen ska finnas men som inte finns.

Mia

2024-04-10

Gripande

Mia

2024-04-07

SÄ bra och otroligt hjÀrtskÀrande. All vÀrme och styrka till familjen!