(557)

Det skyddande regnet

ljudbok och e-bok


Jojo Moyes Ă€lskade debutroman – Ă€ntligen pĂ„ svenska igen!

Hongkong, 1953. Det Àr den 2 juni, samma dag som prinsessan Elizabeth kröns till Englands drottning, och i Hongkong samlas britterna till stor fest för att fira hÀndelsen. En av gÀsterna Àr Joy Leonard. Hon Àr tjugoett Är och egentligen fullkomligt ointresserad av bÄde societetstillstÀllningen och den knastrande radiosÀndningen frÄn London. Men just den hÀr kvÀllen kommer att bli avgörande för Joys framtid. I festens yra möter hon sitt livs kÀrlek, och inom tjugofyra timmar Àr hon förlovad.

Fyrtio Är senare Àr Joy och hennes man bosatta pÄ den irlÀndska landsbygden. Men de tyngs av en oro för dottern Kate, som gjorde uppror mot familjen och gav sig av till London med sin lilla dotter Sabine. Men nu, femton Är senare, fÄr morförÀldrarna för första gÄngen Äterse sitt barnbarn. Sabine har verkligen inte sett fram emot resan, men ganska snart lÀr hon sig Àlska hÀstgÄrden pÄ landet.

Tre kvinnors livsöden flĂ€tas samman nĂ€r Sabine, Kate och Joy Ă„terförenas. Men det blir en Ă„terförening som krĂ€ver att bĂ„de gamla konflikter och vĂ€l bevarade familjehemligheter kommer fram i ljuset 


Det skyddande regnet Àr Jojo Moyes Àlskade debutroman. En gripande historia om tre kvinnor, deras fÀrgstarka liv och deras olika upplevelser av kÀrleken. Det Àr en berÀttelse om konflikten mellan plikt och kÀrlek, om livsval och om mödrar och döttrar.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

3.9

557 recensioner

Iqra

2024-04-21

Okej bok. Inte sÄ mycket om hÀnder och till början tyckte jag den var nÄgot svÄr att följa. UpplÀsare som vanligt toppen bra!

Helga

2024-04-21

Jojo moyes kan inte misslyckas och med Gunilla Leining som upplÀsare sÄ blir upplevelsen av boken total

Anette

2024-04-18

Bra upplÀsare och fin berÀttelse